Vélemények az új tíz-szintes WSOP szabályról

WSOP | Tuesday 14 June 2011 8:08 am

Az idei World Series of Poker lebonyolítási rendjének talán egyik legfontosabb szabálya az úgynevezett “tíz-szintes szabály”. Ez azt jelenti, hogy a 2011-es WSOP versenyein egy adott napon a játékosok csak tíz vakszintet játszanak le, majd arra a napra a játék befejeződik. Az új ötlet tulajdonképpen mindenkinek tetszik – kivéve a játékosokat. Amikor a szabálymódosítás gondolata először felmerült, egyértelmű volt, hogy ennek köszönhetően lesznek olyan versenyek, ahol egy extra versenynap beiktatására lesz szükség, arra azonban senki nem gondolt, hogy a játékosok mennyire nem örülnek ennek.

A különleges szabályt első esetben az Event #4 – $5000 No Limit Holdem döntő asztalánál alkalmazták, melyet végül Allen Bari nyert. A harmadik nap 42 játékossal kezdődött és hamar kialakult a döntő asztal, majd a játékosokat tájékoztatták, hogy folytatniuk kell a játékot, amíg le nem játszották a tíz vakszintet. Bár minden játékos azt szerette volna, hogy a nap befejeződjön és másnap játszhassák le a döntőt, a szervezők felszólították őket, hogy játsszanak tovább. Végül hajnali fél négy körül marad abba a verseny, négy játékossal, akik másnap döntöttek a karkötő sorsáról.

Nem ez volt az egyetlen eset, amikor a tíz-szintes szabály a döntő asztal résztvevőit érintette. Az Event #8 – $1000 No Limit Holdem és Event #11 – $10,000 Omaha Hi-Low Split-8 or Better Championship versenyeken csupán három-három játékosnak kellett még egy nappal megtoldania a játékot, hogy kiderüljön, ki a legjobb. Előbbin Sean Getzwiller, Sadan Turker és Jon Turner, utóbbin George Lind III, Viacheslav Zhukov és Steve Billirakis kényszerült arra, hogy megszakítsák és egy nappal később folytassák a döntőt.

A játékosok megnyilvánulásai alapján elég jól látszik, hogy nem értenek egyet az új szabállyal és annak alkalmazásával, de Jack Effel WSOP Verseny Igazgató hajthatatlan és apró változtatásokra sem hajlandó. Effel azt mondta: “ezek a játékosok nem tudják, hogy mi a jó nekik”. Nyilatkozata már előrevetítette a következő versenyek struktúrájának további változásait és lehet, hogy a többi nagy versenyekhez hasonlóan, mint az EPT, APPT vagy WPT, a WSOP eseményei is négy naposak lesznek majd.

No Comments